Известие

Collapse
No announcement yet.

Сектантска мисъл към полунощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сектантска мисъл към полунощ

Някои от вас знаят, други не, преди 3 месеца ни се увеличи фамилията с още един член и от тогава почнах да се оглеждам за по-голяма кола, че 145-цата ми идва малко мъничка в момента...
    Та разглеждайки разни разнообразни марки и модели, смятайки и премятайки и виждайки как ама нищо не ми харесва от всички автомобили, които гледам, се замислих дали пък отново да не се обзаведа с една 155-ца...
    Даже съм набелязал една 1.8 8v, я сега кажете ту би ор нот ту би...
    То и цялата работа минава през продаване на 145-цата, че две коли ще ми дойдат малко нанагорно за поддръжка, но пък се чудя с оглед вече дефицитните (поне някои) части за 155, дали да се поддам на емоцията или да търся нещо по-ново (но в никакъв случай 156)
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

145+1=146 - като условията са >99г, JTD или над 1.4TS и да не е от Германия. Вече са едва ли не безплатни. Другото е много старо.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Така е Ники, но 146 съм карал преди, само че 1.6 ТС, като твоята
      Другият вариант на който съм се спрял е Ланча Либра- прилични цени и много приятни коли.
      Просто си мисля дали една 155-ца няма да ми донесе повече радост
      Един вид чудя се разумът или сърцето да послушам
      Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Намесиш ли сърцето, сметки няма. Каквото каже това.
        Ланча Либра е много добра кола. Едно 2.4 JTD комби и ще те искам кръгчета. Ако обаче решиш да смяташ пари и т.н., 146 е твоята кола.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
          Даже съм набелязал една 1.8 8v...
          Ако е тази определено си на прав път
          Либрата не е ли мааалко грозновата или само на мен така ми се струва?
          146 не коментирам, истинските алфи са с повтаряща се цифра в номера на модела, както казваше един съфорумник
          Last edited by Tedo; d.m.y г., 00:38.
          Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
            Ако е тази определено си на прав път
            Либрата не е ли мааалко грозновата или само на мен така ми се струва?
            146 не коментирам, истинските алфи са с повтаряща се цифра в номера на модела, както казваше един съфорумник
            Тази да... ама гледам че човека има кандидати, та може и да не ме дочака
            Мога и утре дето се казва да я взема, но първо трябва да реша какво да правя с ЖТД-то...
            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Мога и утре дето се казва да я взема, но първо трябва да реша какво да правя с ЖТД-то...
              Колата е в пъти по-добра от другите екземпляри на пазара, а е с маркова генерация освен това и яки джанти. Взимай я, обаче не очаквай разход, като на дизелчето
              Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                Колата е в пъти по-добра от другите екземпляри на пазара, а е с маркова генерация освен това и яки джанти. Взимай я, обаче не очаквай разход, като на дизелчето
                Разходът ми е ясен, все пак няколко години имах същата
                Но Легендата носи друго усещане...
                Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Ти мисли бързо защото в момента вече е свалена на 1500лв!!!
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Много ясно, че ще вземаш Легенда!

Тя е И разумът И сърцето.

Вземаш си 1.8 8в в купенце от 96-97г. и никой не може да ме убеди че 146 с 2г. по-нова е по-добра....И при жените е така...по-млада не означава по-добра...

Разумът- евтина първоначално, евтина за обслужване. Части си имат навсякъде...здрава...
                    1.8 8в...идеалка сменяш двата ремъка за 28лв....евентуално! ако решиш и после една газова уредба за 500лв. и се возиш евтинко, спортно, икономично, практично и т.н. и т.н...

Сърцето
                    --- като те досърби сваляш плочката и отиваш на гонки...шамаросваш няколко 145ци,156ци там с модерни ТС и чипосани нафти и после прибираш да товариш детски столчета до газовата уредба

П.П Миналата седмица показах какво е 155... след като от багажника, където има 40л. бутилка за газ извадих 4 летни гуми 195/50/ ,раница с лаптоп, 2 чанти с дрехи, щайга буркани и един стек вода 1.5литра...естествено можеше и още ама реших да сложа другите 2 стека вода, 3 кутии с храна, сак с учебници 21инчовия телевизор, както и 2та амортисьора отпред в купето

П.П2 после имахме зор да ги натоварим тия 4 гуми в една 147чка хихи
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                    by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                      Много ясно, че ще вземаш Легенда!

Тя е И разумът И сърцето.

Вземаш си 1.8 8в в купенце от 96-97г. и никой не може да ме убеди че 146 с 2г. по-нова е по-добра....И при жените е така...по-млада не означава по-добра...

Разумът- евтина първоначално, евтина за обслужване. Части си имат навсякъде...здрава...
                      1.8 8в...идеалка сменяш двата ремъка за 28лв....евентуално! ако решиш и после една газова уредба за 500лв. и се возиш евтинко, спортно, икономично, практично и т.н. и т.н...

Сърцето
                      --- като те досърби сваляш плочката и отиваш на гонки...шамаросваш няколко 145ци,156ци там с модерни ТС и чипосани нафти и после прибираш да товариш детски столчета до газовата уредба

П.П Миналата седмица показах какво е 155... след като от багажника, където има 40л. бутилка за газ извадих 4 летни гуми 195/50/ ,раница с лаптоп, 2 чанти с дрехи, щайга буркани и един стек вода 1.5литра...естествено можеше и още ама реших да сложа другите 2 стека вода, 3 кутии с храна, сак с учебници 21инчовия телевизор, както и 2та амортисьора отпред в купето

П.П2 после имахме зор да ги натоварим тия 4 гуми в една 147чка хихи
                      147-чката е сигурно с най-малкия багажник в този клас, та не е удачен пример за сравнение

Инак 155-ците има части, които вече трудно се намират за тях - примерно маншони за колекторите (ако са от тия конусовидните), метален колектор е голяма рядкост, читави кабели за свещите, бобини, верига, моторче за празен ход...
                      Приключение си е ама кефът, който носи 155 е несравним!
                      Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

легендата си е легенда друго е като излезеш на прозореца и твоята красавица се отличава сред всички на паркинга а на светофара голфаджиите те гледат с респект нещо което 146 147 не ти дават с газ разхода се понася.А части има стига да търсиш а чуството на дълъг път е несравнимо.
                        Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
                        Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Даже и практично да разсъждаваш мисля 155 е избора.(евентуално много читава 164-ка Супер 95-96 ама по-рядко изпадат)
                          8 клапановите ТС са си здрави мотори,ефтино обслужване, носят и на газчица и пак остава място за багаж в 155, по окачването не виждам кво те притеснява, багажника е по удобен и голям от на 156 Спорт Вагон, от на 164-ка и от на 146-ца, началните цени на 155 са ниски (Ланчата е хубава , ама повече пари в началото за покупка и после за обслужване, застраховка ) а щом има нов член на семейството в тия времена е разумно да се внимава с разходите.
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Ако по-скъпото обслужване и поддържане на Либрата не са ти проблем, аз си мисля, че едно либра комби е по-удачен избор от легендата... 155 е класика в жанра и една от най-автентично изглеждащите алфи, но за твоите цели си мисля, че другата е по-така

Comment

Засега оставам на 145-цата, по-натам ще видя ако изпадне нещо запазено.
                              За момента не намирам читави Либри, пък на моята кандидат-купувачите едно на ръка, че не са много, но и бързо се отказват като им кажа цената, а аз нещо не съм склонен да я подарявам за 2500 лева на този етап. Все пак колата е в перфектно състояние, на сравнително малко реални километри, с каско, винетка, с два комплекта лети джанти с гуми и т.н., и т.н. поддържам си я като за мен както се казва.
                              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X